Home-etsintä

Homekoirat Lordi ja Tikru ja Tirri

Novascotiannoutaja Lordi on 13- vuotias narttu ja osallistunut ensimmäiseen viralliseen homekoirien koulutukseen Kannuksessa.  Lordi on läpäissyt koulutuksen hometasotestit helmikuussa 2012. Lordi on eläkkeellä hometöistä.

Lordi tunnistaa 15 yleisintä homelajiketta ja sädesienen. Koira ilmoittaa raapimalla tai maahanmenemällä. Mikäli hajun lähde on korkealla, esim. katossa, voi koira pyrkiä nousemaan ylös ja ilmaista sen avulla. Maaliskuussa 2015 Lordi teki onnistuneet hajutunnistukset sekä homeella että kitiinillä.

Tikru on 8 vuoden ikäinen novascotiannoutaja narttu ja vahvistaa homelöytöjä tehokkaasti maavainuisesti. Ilmaisee tassulla, istumalla, maahanmenemällä ja jäämällä löydölle. Maaliskuussa 2015 Tikru teki laboratorio- olosuhteissa onnistuneet hajutunnistukset sekä homeella että kitiinillä.

Tirri on 3 vuoden ikäinen novascotiannoutaja narttu ja tekee rauhallista ja tarkkaa  hometyötä.

Tärkeintä on koirien avulla mahdollisien ongelmapaikkojen löytäminen ja sitä kautta ihmisten elämänlaadun ja asuinolosuhteiden parantaminen. Jos koirista on tässä prosessissa hyötyä, olemme saaneet jotain tärkeää aikaiseksi.

Yleistä homekoirasta

Homekoira paikallistaa homevauriot. Se on tarkka hajunetsijä ja itsenäinen etsijä. Koira on koulutettu samalla tavalla erilaisiin, tarkkaa hajuaistia vaativiin tehtäviin jo vuosikymmeniä. Esimerkkinä pelastus-, huume- ja pommikoirat.

Koska käyttäisin homekoiraa?

  • Homekoiran käyttö on perusteltua, kun epäilet kohteessa mahdollista kosteus/homeongelmaa ja haluat varmistaa asiaa
  • Homekoiran käyttö on nopeaa ja tehokasta, kun olet ostamassa / myymässä tai vuokraamassa asuntoa tai haluat muuten vain tarkastuttaa asuintiloja
  • Huoneistossa tai kiinteistössä kärsitään epämääräisistä oireista, joihin ei löydy tavanomaisia perusteluita. Homekartoitus on yksi väylä selvittää terveysongelmia asunnoissa ja työpaikoilla

Mahdollisen ongelmakohteen prosessi:

  • Kohteessa epäillään olevan hometta tai se on jo todettu, mutta paikkaa ei ole voitu selvittää
  • Homekoira kartoittaa kohteen ja ilmaisee ongelmakohdat
  • Homekoiraohjaaja tekee raportin asiakkaalle ja antaa ohjeita  jatkotoimenpiteitä varten
  • Jatkotoimenpiteillä vahvistetaan mahdolliset ongelmat ja niiden vakavuusaste ja päästään korjaustoimenpiteillä korjaamaan varsinaista ongelmaa

Hinnasto:

Homekartoitukset perusmaksu 250 eur (sis. alv.).

Teemme myös tilauksesta hajutunnistusta eli näytteen pohjalta tunnistamme, onko siinä rakennushomeita tai sen hajua.

Hajutunnistus perusmaksu 50 eur (sis alv.).

Matkakustannukset Tampereen alueella noin 25 km säteellä maksutta, ylimenevät sopimuksen mukaan. Suuremmat kohteet vaativat useampaa käyntiä, ja niistä sovitaan matkakorvaus erikseen.