Esittely

Olen Johanna Nyberg. Perheeseeni kuuluu mieheni Markus ja lapset Micael ja Camilla.

Koiria meillä on tällä hetkellä neljä: novascotiannoutajat Lordi (Ruskaron Semper Rufina) ja Tikru (Redadict Measure Maid) sekä Tirri (Funny Foot’s Apache Maiden),  englanninspringer-spanieli Ropsu (Korpikuusenkyynel Hennessy VSOP).
Lempäälään muutimme vuonna 2005.

Koiraurani on alkanut vuonna 1986, jolloin sain ensimmäisen oman koirani, cockerspanielinarttu ”Millin” (Karlux Belle Miljoona). Sitä ennen perheemme ensimmäinen koira,  pitkäkarvainen  collie ”Bella” jouduttu tapaturman johdosta lopettamaan. Millin kanssa Toko kuului ohjelmaan heti alusta saakka Koillismaan Koirakerhon riveissä. Vuonna 1989 osallistuin kehätoimitsijakurssille ja siitä alkoi myös aktiivinen toiminta näyttelyiden maailmassa.

1990 tuli mukaan ensimmäiset näyttelytoimikunnat, TOKO-ohjaajakurssi Rovaniemellä ja opiskelujeni kautta muutto Tampereelle.

Olin nähnyt agilitya 1990-luvun alussa ja niin päätimme Millin kanssa suunnata Tampereen Seudun Koirakerhon agilitykurssille vuonna 1992.  Asiat ovat johtaneet pitkälle harrastusmatkalle, jossa ollaan edelleen.

Mukaan on mahtunut myös monenlaista luottamustehtävää Pohjois-Hämeen Kennelpiirin, Tampereen Seudun Koirakerhon ja Hämeen Spanielikerhon toiminnassa.

Harrastuspuoli sisältää lajeista agilitya, tokoa, mejää, koiratanssia, flyballia ja satunnaisesti myös näyttelyitä. Myös epävirallisissa nome-kokeissa on tullut käytyä ja metsästyskortti tuli taskuun vuonna 2011.

Työuran kautta kiinnostuin koiran hyötykäytöstä homeiden etsinnässä. Hajujen maailma on vaikea, mutta mielenkiintoinen. Valmistuimme Lordin kanssa Kannuksen Maatalousoppilaitoksen homekoiraohjaajien koulutusohjelmasta vuonna 2012. Vuosi 2013  lisäsi tietoa kosteuskartoittajan koulutuksella.